My TNB
+31 [0]78 65 27 652

Medewerker Douanezaken (32 uur p.w.)

 

 

die zich zelfstandig bezig houdt met o.a. de afhandeling van douaneformaliteiten volgens de geldende douanewetgeving en die verantwoordelijk is voor export gerelateerde BTW zaken. De Medewerker Douanezaken rapporteert aan de Manager Finance.

 

Jouw werkzaamheden zijn:

·         Je maakt douaneaangiften op, stelt aanzuiveringsverzoeken op en dient deze in 

·         Je bent verantwoordelijk voor het beheer en de naleving van vergunningen (w.o. AV),

·         Het signaleren en controleren ingeval afwijkingen/onregelmatigheden worden geconstateerd

·         Controle op de juiste toepassing AO/IB en het periodiek updaten daarvan  

·         De administratieve verwerking en aflettering van onder douaneregeling geplaatst goederen.

M.n. de verwerking T1-grondstoffen, het verloop van de aanzuiveringstermijn en te ondernemen acties

·         De juiste GN-classificatie van goederen, een juiste afgifte van factuurverklaringen en de controle op het tijdig verkrijgen van confirmation van exit voor exportaangiftes

·         Het opstellen en toezien op de juiste uitvoering van procedures, afstemming met diverse afdelingen

·         Het opstellen van import- en exportdossiers en monitoren, begeleiden en afhandelen van  complexe exportdossiers

·         Je bent intern/extern contactpersoon en aanspreekpunt voor wat betreft de douane – en belastingdienst, draagt zorg voor de juiste informatieverstrekking en legt afspraken vast. 

·         Je verstrekt informatie inzake gewijzigde richtlijnen en procedures en rapporteert intern over de uitgevoerde controles van de belastingdienst.

 

 

 

Wij zijn op zoek naar een:

Enthousiaste en proactieve collega met een HBO-werk en denkniveau (administratief of logistieke richting), aangevuld met vakgerichte douane opleidingen (bijv. customs consultancy). Je hebt minimaal 3 jaar relevante werkervaring in een soortgelijke functie, bij voorkeur in een productieorganisatie.  

Je beschikt over kennis en kunde van douanesystemen (systeem Softpak = pre). Je werkt zelfstandig, bent een teamplayer en analytisch, accuraat en probleemoplossend ingesteld. Goede kennis van Nederlandse en Engelse taal. Af en toe maak je een dienstreis binnen Nederland. 

 

Wat kunnen wij jou bieden?

Een afwisselende functie binnen een informele werksfeer en een sterk groeiende organisatie. Je wordt betrokken bij onze uitdagende doelstelling ‘’the next step’’ waar jouw kwaliteiten aan worden toegevoegd. Samenwerking met enthousiaste collega’s en interne opleiding/training in je vakgebied biedt een solide basis voor individuele ontwikkeling. Wij gaan graag voor een duurzame arbeidsrelatie.   

Over het salaris en onze secondaire arbeidsvoorwaarden (w.o. 25 vakantiedagen, een premievrij pensioen, kilometervergoeding en een variabele kwartaalbonus en eindejaar bonusuitkering etc.) gaan wij graag een keer met je in gesprek.

 

Vragen?

Stel ze gerust! Je kunt hiervoor contact opnemen met de afdeling Personeelszaken via solliciteren@tnb.nl of 078-6527652. Voor uitgebreide informatie over deze functies kun je ook terecht op onze website www.tnb.nl/vacancies.

 

Kom jij bij ons werken?

Ben jij de medewerker met passie die wij zoeken? Solliciteer dan via de website of stuur je schriftelijke sollicitatie met uitgebreide cv naar Personeelszaken Transnational Blenders BV, emailadres, solliciteren@tnb.nl, Wieldrechtseweg 37, 3316 BG  Dordrecht.

 

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

 

 

©2013 Transnational Blenders B.V.